Asiakasratkaisut

Komposiittien lujuus, keveys ja kestävyys tekevät niistä ihanteellisen materiaalin rakenteisiin ja tuotteisiin, kun tavoitellaan parempaa energiatehokkuutta, suorituskykyä tai ympäristöystävällisyyttä. Olemme valmistaneet tuotteita aina ravikärryistä kipukoukkuihin ja suksisauvan sommista lentokoneen rakenteisiin.

Asiantuntemuksemme komposiittimateriaaleista, rakenteiden optimoinnista ja kustannustehokkaista pien- ja suursarjavalmistusmenetelmistä tuovat asiakkaillemme selvän kilpailuedun.  Tuotteen elinkaaren aikaisten kustannusten optimointi kehitysvaiheesta sarjavalmistukseen ja aina tuotteen hävittämiseen asti on meidän tapamme edistää asiakkaidemme kilpailukykyä.

Kevyestä ja jäykästä hiilikuitukomposiitista valmistetut osat kuluttavat käytössä vähemmän energiaa kuin perinteisistä materiaaleista valmistetut. Hiilikuitutuotteet ovat tyypillisesti neljä kertaa kevyempiä kuin samat lujuusominaisuudet omaavat terästuotteet.  Liikkuvissa komponenteissa on hiilikuitujen käytöllä saavutettavissa lähes 10%:n energiansäästö.  Keveyden avulla kyetään parantamaan merkittävästi suorituskykyä tai mahdollistamaan kiihtyvyydet ja liikenopeudet, joita ei perinteisillä materiaaleilla ole mahdollista saavuttaa.  Huomioimalla tuotteen kehitysvaiheessa käyttökohteen vaatimukset ja optimoimalla rakenne, materiaalit ja valmistusmenetelmät tuotteen elinkaari pitenee ja käyttökustannukset madaltuvat. Hiilikuitukomposiitti on kestävä, taloudellinen ja ekologinen valinta.

Luonnonkuitukomposiitit (esim. puu-, pellava- tai hamppukuiduilla lujitetut valtamuovit) valtaavat markkinaa vauhdilla.  Luonnonkuitukomposiiteilla on saavutettavissa puolet pienemmillä CO2-päästöillä samat mekaaniset ominaisuudet kuin perinteisillä teknisillä muoveilla.  Materiaalit soveltuvat erinomaisesti kustannustehokkaaseen suursarjatuotteiden valmistamiseen vaikka ruiskupuristamalla esimerkiksi kuluttajatuotteisiin.  Luonnonkuitukomposiitit voi hävittää turvallisesti esimerkiksi polttamalla.  Luonnonkuitukomposiiteista valmistettujen tuotteiden keveys, erinomaiset mekaaniset ominaisuudet, alhainen hiilijalanjälki ja turvallinen hävittäminen tekevät niistä aidosti ympäristöystävällisen vaihtoehdon.

Tutustu sivupalkin linkkien kautta tuottamiimme asiakasratkaisuihin.