Vauhtia ja vääntöä – Moottoripyörän runko

ar.mopoRenard Motorcycles hyödynsi hiilikuitukomposiitin ominaisuudet loppuun asti valmistaessaan suorituskykyisen ja tyylikkään moottoripyöränsä Renard Grand Tourerin. Hiilikuidusta valmistettu moottoripyörän runko painaa vain 6,8 kg, mikä ei ole kovin paljon moottoripyörässä, jossa on 1200cc:n MotoGuzzin moottori.

Värähtelyä estävä ja jäykkä runko parantaa moottoripyörän ohjaustarkkuutta tiukoissakin käänteissä.  Rakenteessa on myös onnistuttu integroimaan samaan rakenteeseen useampia toiminnallisuuksia: runko, polttoainesäiliö, akkuteline ja moottorin ilmanottoaukot ovat yksi ja sama kappale.

Renard Motorcyclesin uniikkiin tyyliin kuuluu funktionaalisuus ja kaiken ylimääräisen pyörästä karsiminen. Tyyliltään pelkistetyssä moottoripyörässä teknologia on jätetty näkyviin.  Hiilikuitupinta on muun muassa rungon osalta jätetty näkyviin, mikä lisää entuudestaankin näyttävän moottoripyörän futuristista ulkonäköä.

Renard Grand Tourerin runko valmistetaan Prepeg-laminointi –menetelmällä ja se toimitetaan asiakkaalle asennusvalmiiksi kokoonpantuna.

Tutustu moottoripyörään tarkemmin täällä and hiilikuiturunkoon täällä.

Renard_1